Välkomna hit 🤍

Jag heter Sophie och är kennelinnehavare av Amore Vincit Omnia. Kennelnamnet är registrerat och godkänt i FCI och Svenska Kennelklubben sedan 2010. Jag genomförde 2020 SKKs uppfödarutbilning och fördjupningskurs i hundavel & genetik. Jag har haft pudel sen 2008. Min första valpkull föddes sommaren 2022.


Djur och avel har varit två stora intressen i större delen av mitt liv. Jag började med kaninavel i yngre tonår och det har blivit många kullar genom åren, kaniner, marsvin, kattungar och kycklingar. Det är lika magiskt varje gång och det går oftast bra. Till livet hör både med- och motgångar och det är något som man måste ha med sig. Nu får jag möjligheten att vara en del av hundavelns arbete för en underbar ras som jag haft som mål sen jag var tonåring och det är svårt, lärorikt, så mycket kärlek, ett steg fram och två tillbaka, stress, glädje, oro, mentorskap, kurser, utbildningar, pälsvård, dyrt, tidskrävande, planering, omplanering, kennelträffar, relationsskapande, ett stort ansvar och ett sätt att vara nära livet.    


Efter tre år i Skåne flyttade familjen tillbaka  till Öland våren 2023.  Familjen består av mig, min man och våra 6 barn födda 2007, 2013, 2015, 2017, 2018 och 2022❤️ Vi bor i Kastlösa på södra Öland. 

Djuren ger oss hälsa, energi, glädje, tacksamhet och livsperspektiv, också motgångar, sorg och gråa hår.

Jag har arbetat som Leg. Sjuksköterska sen januari 2015, arbetat inom kommunal- och slutenvård,  elevhälsa och med vaccinationsuppdag. Jag har även studerat flera fristående kurser inom folkhälsovetenskap, sexuell- och reproduktiv hälsa, och barn- och ungdomshälsa.


Arbetar som vårdlärare på Axel Weüdelskolan i Kalmar och studerar till yrkeslärare på Linnéuniversitetet.


Övriga kurser jag läst är svenska kennelklubbens uppfödarutbildning på distans och fördjupningskurs i hundavel och genetik. Grundkurs i djurskydd via Linnnéuniversitetet.

Har även läst två kurser inom biodling. 

Dela den här sidan